Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ 12 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1970




Πεσόντες αεροπόροι στον Κιθαιρώνα
Κένταυρος, θρυλικό πλάσμα της Ελληνικής μυθολογίας. Ίκαρος, πρωτοποριακό δημιούργημα της Ελληνικής μυθολογίας. Είναι πραγματικά παράδοξο, το όρος των αθάνατων κενταύρων να ρουφά σε μια στιγμή, τη ζωή από πέντε σύγχρονους Ίκαρους.
Μέσα σε μια στιγμή, οι θνητοί ως άνθρωποι επιβαίνοντες της στρατιωτικής έκδοσης του αειθαλούς DC-3, πέρασαν στην αθανασία. Οι Επισμηναγοί Δημόπουλος Θεοφάνης και Μώρος Γεώργιος και οι Αρχισμηνίες Ψωμαδάκης Ηλίας, Τσάρης Αλέξανδρος, Κωστόπουλος Γεώργιος πέρασαν σαν σήμερα στο μεγάλο επουράνιο πάνθεον της ΠΑ.
Αιώνια τιμή και δόξα στο πλήρωμα της Dakota που, σαν σήμερα 12/1 του 1970, ενώ ήταν σε αποστολή, έδωσαν τις ζωές τους για την πατρίδα, στον Κιθαιρώνα Αττικής!
ΑΙΕΝ ΥΨΙΚΡΑΤΕΙΝ!

















Επισμηναγός Δημόπουλος Θεοφάνης
ΑΘΑΝΑΤΟΣ
Επισμηναγός Μώρος Γεώργιος
ΑΘΑΝΑΤΟΣ
Αρχισμηνίας Τσάρης Αλέξανδρος
ΑΘΑΝΑΤΟΣ
Αρχισμηνίας Κωστόπουλος Γεώργιος
ΑΘΑΝΑΤΟΣ
Αρχισμηνίας Ψωμαδάκης Ηλίας
ΑΘΑΝΑΤΟΣ

1 σχόλιο:

  1. Μόνο λίγα λόγια για τον αεροπόρο Μώρο Γεώργιο:
    Αυτός, ο πάντα γελαστός και προσηνής άνθρωπος, ήρθε στη ΠΑ από πραγματικό έρωτα προς το αεροπλάνο. Στην 342 ΜΑΗ, όπου συνυπηρέτησα μαζύ του στην Τανάγρα, τα πρώτα δύσκολα χρόνια της λειτουργίας της, ο Μώρος ήταν η προσωποποίηση της αισιοδοξίας και της λεβεντιάς. Ακούραστος στην πτήση, να τον βλέπεις κολλημένο στο φτερό σου για μία ώρα και να μη φεύγει ούτε εκατοστό από κοντά σου, ακόμα κι όταν το F-86E πετούσε στα όριά του.
    Κι όμως την ίδια ώρα,στην Αθήνα ο οίκος Μόδας Μώρου, δηλαδή της γυναίκας του, ήταν από τους πλέον γνωστούς και θα μπορούσε κάλλιστα, ο μακαρίτης, να είναι ο Διευθυντής σε μιά επιχείρηση που ανθούσε.
    Τρελά ερωτευμένος με το αεροπλάνο, προτίμησε να ξυπνά τα χαράματα,να παίρνει στα γρήγορα το πρωινό του και να τρέχει στα "ΡΕΝΤΙΝΕΣ"ή να πετά "ΤΡΑΝΖΙΣΙΟΝ"κάποιον εκπαιδευόμενο, να πετά για βολές στο Μαραθώνα ή για ανεμούριο στο πεδίο βολής Άνδρου,συνηθισμένη ρουτίνα δηλαδή, που όμως για το Γιώργο το Μώρο, καθώς και για πολλούς άλλους, ήταν το "αλατοπίπερο" της ζωής.
    Ας είναι ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει,αυτόν καθώς και όλους τους συναδέλφους που έδωσαν τη ζωή τους για τα ιδανικά τους και τα πιστεύω τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή