Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Υστατο χαίρε στον ηρωϊκό ναύαρχο

Το τελευταίο αντίο είπαν στενοί συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι, μέλη του επιχειρηματικού κόσμου και απλοί πολίτες στον ναύαρχο Νίκο Παππά.
«Ήρθαμε να αποχαιρετήσουμε σήμερα τον καπετάνιο μας. Έναν πραγματικό Έλληνα, έναν μεγάλο Έλληνα, ο οποίος άφησε το στίγμα του χωρίς να εξαργυρώσει τις δάφνες που του επισύναψε η πατρίδα για την ηρωική του πράξη να αντισταθεί στη χούντα και να υπερασπιστεί τον όρκο του για Δημοκρατία και ελευθερία στην Ελλάδα. Το συγκινητικό σήμερα είναι ότι εδώ δεν βρίσκονται μόνο, μόνιμοι αξιωματικοί που υπηρέτησαν υπό τις διαταγές του, βρίσκονται στρατευμένα παιδιά από το '60, άνθρωποι με άσπρα μαλλιά, που ήρθαν να τιμήσουν τον αγνό αξιωματικό, τον πατέρα τους τον επαγγελματικό, τον αγνό Έλληνα», δήλωσε ο απόστρατος ναύαρχος, Κωστής Γκορτζής.
Ο ναύαρχος ε.α., Διονύσης Χατζηδάκης, δήλωσε για τον εκλιπόντα ναύαρχο: "Έφυγε από τη ζωή ένας άνθρωπος που δίδαξε τι είναι αρετή, τι είναι τόλμη και τι πρέπει να κάνουμε για να στηρίζουμε τη χώρα μας στις δύσκολες στιγμές. Ο ναύαρχος Παπάς είναι μέσα στο μυαλό μας, μέσα στην ψυχή μας. Είχα την τύχη να τον έχω διοικητή και αρχηγό του ναυτικού. Τέτοιοι άνθρωποι δεν εμφανίζονται συνεχώς. Ήταν κάτι το σπάνιο".
«Η απώλεια του κυβερνήτη μας είναι η στέρηση μιας προσωπικότητας, που όχι μόνο σε δύσκολη και δραματική στιγμή έδειξε το μεγαλείο των ανδρών του Πολεμικού Ναυτικού αλλά ήταν και ο καθοδηγητής, ήταν ο κυβερνήτης που σε οδηγεί στην ειρήνη και τον πόλεμο για να επιτελέσεις το καθήκον σου", δήλωσε ο υποναύαρχος ε.α., Νίκος Αρτεμάκης.
Μεταξύ των απλών ναυτών που βρέθηκαν στο Α΄ Νεκροταφείο σήμερα και ο υπεύθυνος ασυρμάτου του αντιτορπιλικού "Βέλος", Γ. Κόκκορης, ο οποίος δήλωσε: "Σαν κυβερνήτης ήταν πολύ σωστός άνθρωπος, πάρα πολύ σωστός και ο,τι έκανε το έκανε με την ψυχή του".
Αμέσως μετά την τελετή η πομπή πέρασε από το Φάληρο, όπου το πλήρωμα του αντιτορπιλικού "Βέλος", το οποίο έχει μετατραπεί σε μουσείο του αντιδικτατορικού αγώνα, απέδωσε τιμές στον αιώνιο κυβερνήτη του. Η ταφή του ναυάρχου Παππά θα γίνει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κύμη Ευβοίας.
  • Στην εξόδιο ακολουθία, που πραγματοποιήθηκε στο Α΄Νεκροταφείο από την πλευρά της Πολιτείας παρέστησαν ο πρόεδρος της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκης, ο υπουργός Ναυτιλιας, Κ. Μουσουρούλης, η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, οι δύο υφυπουργοί Άμυνας και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Δρίτσας, Ζ. Κωνσταντοπούλου και Ν. Βαλαβάνη. Παρόντες επίσης ήταν απόστρατοι αξιωματικοί, εκ των οποίων ορισμένοι είχαν υπηρετήσει υπό τις εντολές του ηρωικού ναυάρχου, αλλά και μέλη του επιχειρηματικού κόσμου, που συνδέονταν με στενή φιλία με τον εκλιπόντα ναύαρχο, όπως ο κ. Βαρδής Βαρδινογιάννης και η σύζυγός του Μαριάννα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου