Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Σχολείο Διαφυγής Ιπταμένων


Την Παρασκευή 5 Απριλίου 2013 ολοκληρώθηκε το 4ο Σχολείο Διαφυγής Ιπταμένων (ΣΔΙ) στην 31 Μοίρα Επιχειρήσεων Έρευνας Διάσωσης.

Το ΣΔΙ είχε διάρκεια δύο (2) εβδομάδες και περιλάμβανε διαδικασίες όπως: Κατεύθυνση αλεξιπτώτου - διαδικασίες προσγείωσης, Επικοινωνίες, Πρώτες Βοήθειες, Διαφυγή (ναυτιλία εδάφους, παραλλαγή - απόκρυψη, κίνηση σε εχθρική περιοχή), Επιβίωση (καταλύματα, φωτιά, νερό, τροφή, παγίδες κλπ), Βολές (εξοικείωση με φορητό οπλισμό), Αιχμαλωσία - Αντίσταση στην Ανάκριση - Δραπέτευση, Διαδικασίες Έρευνας-Διάσωσης Μάχης (CSAR).

Το ΣΔΙ παρέχει εστιασμένη και ειδικευμένη εκπαίδευση στους Ιπτάμενους μαχητές και συμβάλλει σε μέγιστο βαθμό στην ανάταση του ηθικού τους και στην αύξηση της επιχειρησιακής τους ικανότητας. Οι γνώσεις, η αυτοπεποίθηση και η ψυχολογία που θα αποκτήσει ο Ιπτάμενος μέσα από την συγκεκριμένη εκπαίδευση, είναι απαραίτητα εφόδια για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες. Τα αντικείμενα της εκπαίδευσης εστιάζονται σε θέματα επιβίωσης, διαφυγής, αντίστασης στην ανάκριση και διαδικασίες επανόδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου