Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Τουρκικές παραβιάσεις σε πραγματικό χρόνο είδε ο Τσίπρας

Παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου σε πραγματικό χρόνο παρακολούθησε την Πέμπτη ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Λάρισα.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, συνοδευόμενος από στενούς του συνεργάτες, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Παναγιωτόπουλο, τον αρχηγό ΓΕΑ αντιπτέραρχο Ευάγγελο Τουρνά και τον αρχηγό ΑΤΑ αντιπτέραρχο Χρήστο Βαϊτση...
επισκέφθηκε αρχικώς το αρχηγείο Τακτικής Τακτικής Αεροπορίας και στη συνέχεια μετέβη στο Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων στην 110 Πτέρυγα Μάχης.

Την ώρα που ο κ. Τσίπρας βρισκόταν στο Εθνικό Κέντρο Αεροπορικών Επιχειρήσεων, έξι τουρκικά μαχητικά F-16εισέβαλαν στο FIR Αθηνών και προχώρησαν σε πέντε παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρακολούθησε «κολλημένος» στις οθόνες των υπολογιστών λεπτό προς λεπτό την πτήση των τουρκικών F-16 που μπήκαν στο Αιγαίο από την περιοχή της Σάμου. Λίγο μετά την είσοδο του σχηματισμού με τους έξι απρόσκλητους Τούρκους «εισβολείς», ο κ. Τσίπρας άκουσε τις οδηγίες προς τους Έλληνες πιλότους των μαχητικών αεροσκαφών επιφυλακής που στάθμευαν στην Σκύρο για άμεση απογείωση.

Σε ελάχιστο χρόνο τα ελληνικά μαχητικά αναγνώρισαν και αναχαίτισαν εικονικά τα έξι τουρκικά F-16 τα οποία απέφυγαν να εμπλακούν σε αερομαχία και αλλάζοντας πορεία κινήθηκαν πίσω προς τις βάσεις τους στην Τουρκία.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της απόρρητης ενημέρωσής του από τον αρχηγό Τακτικής Αεροπορίας παρουσία του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και του υπουργού Εθνικής Άμυνας ο κ. Τσίπρας εξήρε τις «ακάματες» προσπάθειες των Ελλήνων πιλότων.

«Παρά τις αντίξοες συνθήκες, η αποτρεπτική δυνατότητα, η αποτρεπτική ισχύςτης τακτικής μας αεροπορίας όχι μόνο δεν έχει μειωθεί, αλλά βρίσκεταισε εξαιρετικά καλή κατάσταση, πράγμα που νομίζω ότι πρέπει να το επισημάνουμε όλοι και πρέπει να εκφράσω εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πιστεύω εκ μέρους του συνόλου των Ελλήνων πολιτών την απόλυτη αναγνώριση σ’ αυτό το τιτάνιο και δύσκολο έργο που επιτελούν οι αξιωματικοί και οι οπλίτες της Πολεμικής Αεροπορίας», υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος θέλησε να στείλει ένα μήνυμα ενότητας επισημαίνοντας ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν και πρέπει να παραμείνουν ο κατεξοχήν χώρος που ενώνει όλο το Έθνος, όλον τον Ελληνικό Λαό, όλες τις πολιτικές δυνάμεις».Πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου