Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Η ανακοίνωση των ΝΠΔΔ Ενώσεων Αποστράτων μετά τη συνάντηση τους με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας


1. Οι Πρόεδροι των τριών θεσμικών Ενώσεων και στα πλαίσια των ενεργειών τους για την μη περαιτέρω περικοπή των συντάξεων των Αποστράτων για τα έτη 2014 - 2016, συναντήθηκαν την 13 Ιουνίου 2013 με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Π. Παναγιωτόπουλο. Στην συνάντηση παρέστη και ο Πρόεδρος της επιτροπής για το νέο μισθολόγιο κος Α. Οικονόμου.
2. Στην συζήτηση οι Πρόεδροι παρουσίασαν τα επιχειρήματα των Ενώσεων που εδράζονται κυρίως στο ότι  με τις περικοπές που τελικά έγιναν το 2013, μόνο για το τμήμα αναπροσαρμογής των συντάξεων στους μισθούς των εν ενεργεία, έχει καλυφθεί το απαιτούμενο για την περίοδο 2014 - 16 ποσό και ανέλαβαν την υποχρέωση να αποστείλουν τεκμηριωμένα στοιχεία στον κ. Υπουργό για χρήση του κατά τις επαφές του με το Υπουργείο Οικονομικών.
3. Παράλληλα παρουσίασαν την δεινή κατάσταση που έχουν περιέλθει οι Απόστρατοι με τις μέχρι τώρα 10 περικοπές στις συντάξεις τους και στις παροχές των Μετοχικών Ταμείων, οι οποίες τους καθιστούν τους πλέον αδικημένους στο σύστημα περικοπής αποδοχών.
4. Κατά την συζήτηση επιβεβαιώθηκε και τυπικά η συμμετοχή των Ενώσεων στην επιτροπή για το νέο μισθολόγιο και το ΥΠ.ΕΘ.Α θα εκδώσει σχετική εγκύκλιο
5. Η συζήτηση διεξήχθη σε κλίμα κατανόησης και εκφράστηκε η πρόθεση του κ. Υπουργού για στήριξη των αιτημάτων αυτών.
6. Ο κ. Υπουργός διέψευσε κατηγορηματικά τα αναγραφέντα σχετικά με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού στο ΚΥ.Σ.Ε.Α και τις περικοπές περίπου 1 δις. € στον προϋπολογισμό του ΥΠ.ΕΘ.Α.

Ο Πρόεδρος Ε.Α.Α.Σ            Ο Πρόεδρος Ε.Α.Α.Ν           Ο Πρόεδρος Ε.Α.Α.Α
                                                   και Συντονιστικού          

   Αντιστράτηγος ε.α.                  Αντιναύαρχος ε.α.                Αντιπτέραρχος (Ι) Π.Α. ε.α.
 Παντ. Μαυροδόπουλος            Σπ. Περβαινάς Π.Ν                      Κων. Ιατρίδης

1 σχόλιο:

  1. Σα ν`ακούω τον τέως ΥΠΕΘΑ να λέει: "Τι να σας κάνω παιδιά, βλέπετε μου πήραν (στο σημείο αυτό μου φαίνεται πως είναι έτοιμος να κλάψει) το υπουργείο, γι`αυτό ξεχάστε όσα είπαμε. Εξ άλλου, τώρα πιά με την κυρία Φώφη στο ΥΠΕΘΑ, όλα τα προβλήματά σας θα λυθούν αμέσως
    (εδώ μου φαίνεται να μας βγάζει τη γλώσσα του ο κύριος τέως)".

    ΑπάντησηΔιαγραφή