Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Η ΔΕΗ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΔΙΚΟ ΤΗΣ «ΧΑΡΑΤΣΙ»



ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η ΔΕΗ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΔΙΚΟ ΤΗΣ «ΧΑΡΑΤΣΙ»

 



Παράνομα και χωρίς οι καταναλωτές να έχουν ιδέα τι πληρώνουν, η ΔΕΗ εισπράττει δικό της "χαράτσι" το οποίο αναφέρεται στους λογαριασμούς της σαν ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ - Ν.2773/99 άρθρο 29″ το οποίο το υπολογίζει με άγνωστο ποσοστό επί της αξίας του καταναλωθέντος ηλεκτρικού ρεύματος!........

Υποτίθεται ότι με τα χρήματα αυτά (κανείς δεν γνωρίζει πόσα συγκεντρώνονται κάθε φορά ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ 1,9 δις. ΕΥΡΩ) καλύπτονται όσοι είναι εντεταγμένοι στο "κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ" κ.λ.π.
ΟΜΩΣ το άρθρο 29 του Νόμου 2773/99, έχει καταργηθεί από τον Αύγουστο του 2010, με νεότερο νόμο που έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως!
Αυτό σημαίνει ότι η είσπραξη του "χαρατσιού" αυτού είναι -τουλάχιστον τυπικώς- παράνομη και εφ όσον ασκηθούν οι νόμιμες διαδικασίες, η ΔΕΗ θα υποχρεωθεί στην επιστροφή των παρακρατηθέντων παρανόμως χρημάτων. (εκτός αν σπεύσει η "κυβέρνηση" να καλύψει την παρανομία με νομικά εφευρήματα...)
ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΝΑ ΑΜΕΣΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
Ο νόμος 2773/99 αρθ. 29 έχει καταργηθεί και συνεπώς κακώς πληρώνουμε το ποσό αυτό! Επίσης κανείς δεν ξέρει πως το βγάζουν. Τη μια φορά είναι 5 ευρώ και στον επόμενο λογαριασμό είναι 105! Είναι τελείως παράνομο αυτό που κάνει η ΔΕΗ!

Είναι περίπου 24% επί της Αξίας του Ρεύματος...
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΟΙΝΗΣ ΩΦΕΛΕΙΑΣ
Με προσωρινή διαταγή το μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας απαγορεύει στην ΔΕΗ την διακοπή ηλεκτροδότησης σε κατοικία, μέχρι τη συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων, για το λόγο ότι ο καταναλωτής αρνείται να πληρώσει το τέλος για «υπηρεσίες κοινής ωφέλειας» προς την ΔΕΗ, που χρεώνει με τους λογαριασμούς που εκδίδει η επιχείρηση τους καταναλωτές, ενώ το τέλος έχει καταργηθεί.
Συγκεκριμένα στον επίμαχο συνολικό εκκαθαριστικό λογαριασμό της ΔΕΗ, για τον οποίο εκδόθηκε η διαταγή από το πρωτοδικείο, το συνολικό οφειλόμενο ποσό ανήρχετο στις 621,42 ευρώ, εκ των οποίων το ποσό των 149,97 αντιστοιχούσε στις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας.
Όπως επισημαίνεται από τον Δικηγορικό σύλλογο Καλαμάτας, προσωρινή διαταγή καθίσταται «απόφαση - οδηγός» για την περαιτέρω εφαρμογή του Νόμου και είναι βέβαιο ότι θα υποχρεώσει την ΔΕΗ στην επιστροφή των μέχρι σήμερα αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών από τους καταναλωτές.
Υπογραμμίζεται ότι το τέλος για υπηρεσίες κοινής ωφέλειας που εισπράττει η ΔΕΗ με τους
λογαριασμούς και το οποίο δεν είναι προκαθορισμένο, αλλά διαμορφώνεται ανάλογα με την
κατανάλωση του ρεύματος έχει καταργηθεί με το άρθρο 195 του νόμου 4001, ο οποίος
δημοσιεύτηκε 22 Αυγούστου του 2011, αλλά η επιχείρηση συνεχίζει παράνομα να το εισπράττει.
Ο Νόμος 2773/99 άρθρο 29 που το προέβλεπε έχει καταργηθεί με το άρθρο 195 του ν. 4001 από
22/08/2011.
Το ρωτούμενο είναι θα δοθούν πίσω τα λεφτά του κόσμου; ή οι κυβερνώντες θα σπεύσουν με νομοθετήματα να τα μπαλώσουν υπέρ της επιχείρησης;
ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
Για το θέμα αυτό κατέθεσε ερώτηση η βουλευτής Μεσσηνίας του Πα.Σο.Κ. κ. Νάντια Γιαννακοπούλου.
Παράνομη είσπραξη τέλους από τη ΔΕΗ που έχει καταργηθεί με νεότερο νόμο - Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής από την βουλευτή Μεσσηνίας του Πα.Σο.Κ. κ. Νάντια Γιαννακοπούλου.
Μετά από προσφυγή στη δικαιοσύνη, ήρθε στο φως υπόθεση, σύμφωνα με την οποία η ΔΕΗ εισπράττει εδώ και πολλούς μήνες καταργημένο τέλος, το οποίο μάλιστα δεν είναι προκαθορισμένο αλλά διαμορφώνεται ανάλογα με το ύψος του λογαριασμού, δηλαδή την κατανάλωση του ρεύματος.
Συγκεκριμένα, επικαλούμενη το άρθρο 29 του νόμου 2773 του 1999, η Επιχείρηση Ηλεκτρισμού χρεώνει κάθε εκκαθαριστικό λογαριασμό με ένα ποσό για «υπηρεσίες κοινής ωφέλειας». Ωστόσο, όπως προκύπτει, από το άρθρο 195 με τις καταργούμενες διατάξεις του νόμου 4001, ο οποίος δημοσιεύτηκε στις 22 Αυγούστου του 2011, το άρθρο στο οποίο βασίζεται η χρέωση της ΔΕΗ έχει καταργηθεί, γεγονός που σημαίνει ότι εισπράττεται κατά παράβαση της νομοθεσίας εδώ και πάνω από έξι μήνες.
Μάλιστα, με πρόσφατη απόφασή του το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας, με προσωρινή διαταγή του, απαγόρευσε στην ΔΕΗ την διακοπή παροχής ηλεκτροδότησης (καθώς ο διάδικος αρνούνταν την καταβολή του ποσού, με συνέπεια να κινδυνεύει η οικία του σε άμεση διακοπή της ηλεκτροδοτήσεως της) μέχρι τη συζήτηση της αιτήσεως των ασφαλιστικών μέτρων. Κατόπιν αυτών,
Ερωτάται ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Προτίθεται η κυβέρνηση και με ποιόν τρόπο να υποχρεώσει την ΔΕΗ στην επιστροφή των μέχρι
σήμερα αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών από τους καταναλωτές, μετά την απόφαση -
προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας;
Αναμένουμε με ενδιαφέρον την απάντηση του Υπουργού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου