Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ:Προς νέα παράταση φορολογικών δηλώσεων, υπό κατάρρευση το taxisnet

Προς νέα παράταση φορολογικών δηλώσεων, υπό κατάρρευση το taxisnet

Για γέλια και για κλάματα η απόδοση του Υπουργείου Οικονομικών, τα έκαναν όλα μπάχαλο. Αν ήταν ιδιωτικοί υπάλληλοι θα τους έδιωχναν με τις κλωτσιές. Αν ήταν στην αρχαία Ελλάδα, θα τους εξοστράκιζαν. Μαζί με τους πολιτικούς που αντιμετωπίζουν την κρίση ...νομοθετώντας εκατομμύρια διατάξεις, που για να αφομοιωθούν από τη διοίκηση χρειάζονται αιώνες.
Αν και το Taxisnet έχει ανοίξει από 24 Μαϊου οι δηλώσεις που βρίσκονται προσωρινά αποθηκευμένες ..
στο σύστημα είναι περίπου 350.000
Στα όρια της... κατάρρευσης βρίσκεται το Taxisnet με λογιστές, φοροτεχνικούς και φορολογούμενους να αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα στις συναλλαγές τους, και ιδιαίτερα στην κατάθεση των δηλώσεων.
Μόλις 1.800.000 από τα 6 εκατομμύρια των φορολογικών δηλώσεων έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα και όλα δείχνουν ότι ίσως χρειαστεί και νέα παράταση. Αν και το Taxisnet έχει ανοίξει από 24 Μαϊου οι δηλώσεις που βρίσκονται προσωρινά αποθηκευμένες στο σύστημα είναι περίπου 350.000.
Αν και ήδη δόθηκε παράταση υπάρχουν σοβαρά προβλήματα σε όλα τα επίπεδα και έτσι ήδη υπάρχει αίτημα για νέα παράταση μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου.
Η παράταση των προθεσμιών κρίνεται αναγκαία καθώς τα προβλήματα είναι πολλά.
Ειδικότερα σύμφωνα με την «Ημερησία»:
- Ταμεία, κύρια και επικουρικά, δεν έχουν στείλει ακόμη τις βεβαιώσεις αποδοχών στους συνταξιούχους ή έχουν στείλει βεβαιώσεις με λάθος ποσά.
- Το ηλεκτρονικό σύστημα Taxisnet παρουσιάζει προβλήματα υπερφόρτωσης
- Τα ποσά των τόκων δεν έχουν «περαστεί» ακόμη στους σχετικούς κωδικούς του εντύπου Ε1.
- Τράπεζες δεν έχουν στείλει βεβαιώσεις για δάνεια που έχουν λάβει οι φορολογούμενοι τα οποία έχουν αποπληρώσει μέσα στο 2012. Στις εφορίες και συγκεκριμένα στο Τμήμα Μητρώου επικρατεί το αδιαχώρητο με τους φορολογούμενους που σπεύδουν να προμηθευτούν τον «πολύτιμο» κλειδάριθμο για να υποβάλουν ηλεκτρονικά τη φορολογική τους δήλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου