Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΥΦΕΘΑ ΚΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΑΒΑΚΗ ΣΤΗΝ Ε.Α.Α.Α.

Την Τρίτη 17/9/13 ο ΥΦΕΘΑ Κος Αθ. Δαβάκης επισκέφτηκε την Ε.Α.Α.Α. στο πλαίσιο γνωριμίας με το Δ.Σ. της Ένωσης αλλά και να συζητήσει θέματα αρμοδιότητος του.
Τα θέματα τα οποία τέθηκαν και συζητήθηκαν ήταν:
Α.    Η ενοποίηση των Μ.Τ. σύμφωνα με έγγραφο που κυκλοφόρησε από τη Γ.Δ.Ο.Σ.Υ. για την διερεύνηση δυνατότητας ενοποίησης των Μετοχικών Ταμείων.
Επισημάνθηκε από το Δ.Σ. ότι δεν μπορεί να γίνει οποιαδήποτε ενοποίηση και δεν συμφωνούμε εάν πρώτα δεν εξυγιανθεί το Μ.Τ.Σ., δεν αναφερθούν όλες οι προϋποθέσεις ενοποίησης όπως : Περιουσία Μ.Τ., Καθεστώς νέου ταμείου – Παραμονή νέου ταμείου στο ΥΕΘΑ, Δημιουργία ενιαίου θεσμικού πλαισίου που να προδιαγράφει σύγχρονους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς επ’ ωφελεία των μετόχων τους κ.λ.π.
Ο Κος ΥΦΕΘΑ συμφώνησε με τα ανωτέρω και ανέφερε ότι η μελέτη η οποία θα γίνει θα καταγράψει όλα αυτά και εφόσον είναι προς το συμφέρον των μετόχων στη συνέχεια θα συσταθεί επιτροπή με την συμμετοχή όλων των φορέων και των Ενώσεων για να συζητηθεί και να ληφθεί η απόφαση.
Β.    Οικονομικά Θέματα (Περικοπές Μισθών και Συντάξεων – Μερισμάτων) :
Ο κος ΥΦΕΘΑ επιβεβαίωσε όπως και ο Κος ΥΕΘΑ ότι δεν θα υπάρξουν νέες περικοπές στους μισθούς και συντάξεις και αυτό θα το διαπιστώσουμε στην κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2014 που θα εγκριθεί το Νοέμβριο και θα αποτελεί Νόμο. Εξάλλου το εξήγγειλε και ο Κος Πρωθυπουργός. Επίσης δεν θα υπάρξουν άλλες περικοπές στο μέρισμα και ΕΚΟΕΜΑ, και η τιμή μεριδίου του ΒΟΕΑ θα παραμείνει στα 11€ και για το 2014.
Γ.    Συμμετοχή της Ε.Α.Α.Α. στα Δ.Σ. των Μ.Τ.Α. και Α.Ο.Ο.Α. με μόνιμο μέλος από το Δ.Σ. με δικαίωμα ψήφου.
Δ.    Θέματα εκπαίδευσης και αναβάθμισης ΑΣΕΙ και ΑΣΣΥ.
Ε.    Διάφορα προβλήματα διοικητικής φύσεως της Ε.Α.Α.Α.
Η συζήτηση διεξήχθη σε πνεύμα συνεργασίας και κατανόησης. Ο Κος ΥΦΕΘΑ υπεσχέθη να καταβάλει κάθε προσπάθεια για την επίλυσή τους και την σε εύλογο χρονικό διάστημα ενημέρωσή μας.
Ε.Α.Α.Α

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου