Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

Δαβάκης: Διερευνάται η δυνατότητα ενοποίησης των Μετοχικών Ταμείων



Με γνώμονα το συμφέρον των μερισματούχων του

Τη διερεύνηση της δυνατότητας ενοποιήσεως των Μετοχικών Ταμείων των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων με μόνο γνώμονα το συμφέρον των μερισματούχων τους υποστήριξε ότι εξετάζει ο αρμόδιος Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης Θανάσης Δαβάκης στην απαντητική του επιστολή προς αντίστοιχη επιστολή της 15 Σεπτεμβρίου της «Ανεξάρτητης Ένωσης Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων» (ΑΝΕΑΕΔ), με την οποία... η Ένωση εξέφραζε την έντονη διαφωνία της παραθέτοντας και τη σχετική επιχειρηματολογία.

Σε αυτήν ο ΥΠΕΘΑ, μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι στόχος του Υπουργείου είναι η διερεύνηση της δυνατότητας ενοποιήσεως των Μετοχικών Ταμείων, «με γνώμονα αποκλειστικά και μόνο το όφελος και τα συμφέροντα των μερισματούχων τους, αλλά και των επερχόμενων γενεών μερισματούχων (νυν μετόχων). Συνεπώς δεν είναι αυτοσκοπός η Ενοποίηση εφόσον αυτή δε θα εξυπηρετεί τα προαναφερθέντα». Πρόσθεσε επίσης ότι «τα Γενικά Επιτελεία έχουν διαθέσει το κατάλληλο προσωπικό, προκειμένου να καθοριστεί το περιεχόμενο της διακήρυξης του διαγωνισμού για την επιλογή εξειδικευμένου εξωτερικού φορέα, με κύριο επιδιωκόμενο αποτέλεσμα την αντικειμενικότητα της αναλογιστικής μελέτης για τη μετεξέλιξη των Μετοχικών Ταμείων».

Ο ίδιος τέλος κατέληξε σημειώνοντας ότι «στη διερευνητική προσπάθεια του ΥΠΕΘΑ δεν υφίσταται επ’ ουδενί το ενδεχόμενο μετατροπής των Μετοχικών Ταμείων σε Επικουρικά. Επίσης το ΥΠΕΘΑ είναι σαφώς αντίθετο στην ένταξή τους στο Υπουργείο Εργασίας. Κάθε άλλη, πέραν των προαναφερθέντων, άποψη ή εκτίμηση επί του θέματος της Ενοποίησης, είναι πρόωρη και πιθανόν εξυπηρετεί σκοπιμότητες, τις οποίες το ΥΠΕΘΑ συνεχίζει να μη λαμβάνει υπ’ όψιν του στο σχεδιασμό του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου