Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ :Το "μαχαίρι" 183 εκατομμυρίων στους εξοπλισμούς

οι περικοπές και οι εκλογές

Η ανακοίνωση των 20 προγραμμάτων που “βαφτίστηκαν” εξοπλιστικά δείχνει γιατί ο πρωθυπουργός και ο ΥΕΘΑ διαβεβαιώνουν στρατιωτικούς εν ενεργεία και απόστρατους ότι “το 2014 δεν θα υπάρξουν περικοπές”. Για το 2015 βλέπουμε. Κι αυτό έχει την εξήγησή του.

Τα 20 προγράμματα που πέρασε από την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής ο Αβραμόπουλος έχουν κόστος περίπου 400 εκατομμύρια ευρώ, με την ΠΑ να έχει το μεγαλύτερο μερίδιο με 250 εκατομμύρια ευρώ. Το κονδύλι για εξοπλισμούς για το 2014 είχε υπολογιστεί στα 583.000.000 ευρώ. Προτιμήθηκε λοιπόν να “ψαλιδιστούν” τα προγράμματα σντήρησης και υποστήριξης οπλικών συστημάτων κατά 183.000.000 ώστε να αποφευχθεί νέο κύμα αντιδράσεων από τους απόστρατους και τους εν ενεργεία στρατιωτικούς.

Όλα αυτά με δεδομένο ότι δεν θα υπάρξει ανάγκη νέων μέτρων.

Η “λύση” ήταν μονόδρομος για την κυβέρνηση ,την οποία δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου την παρουσιάζουν έτοιμη να πάει σε εκλογές αν καταφέρει να διαμορφώσει τις κατάλληλες συγκυρίες.

Βέβαια για να μην βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. “Επικοινωνιακά” η κυβέρνηση έχει σχεδόν κατορθώσει να παρουσιάσει στους στρατιωτικούς ως “παροχή” ότι δεν θα μειώσει άλλο το εισόδημά τους . Που το έχει μειώσει μέχρι και 40%!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου