Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Γιατί απόστρατοι κατηγορούν τον ΥΦΕΘΑ για "ανακρίβειες"

  16.10.2013 
Για “ανακρίβειες” κατηγορεί τον ΥΦΕΘΑ Αθανάσιο Δαβάκη η ΑΝΕΑΕΔ σχετικά με το πρακτικό της επιτροπής για την ενοποίηση των Μετοχικών Ταμείων.

Σε ανακοίνωσή της η ΑΝΕΑΕΔ επισημαίνει:

Την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013, κατά την διάρκεια της εκπομπής «Με ανοιχτά τα αυτιά» του τηλεοπτικού σταθμού Έψιλον, ο ΥΦΕΘΑ κ. Δαβάκης σε απ ευθείας τηλεφωνική σύνδεση, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του μέλους του ΔΣ της ΑΝΕΑΕΔ που παρίστατο στην εκπομπή, διέψευσε κατηγορηματικά ότι το ΥΠΕΘΑ αρνείται να διαθέσει το πρακτικό της επιτροπής με ημερομηνία 31/10/2012, το οποίο υποβλήθηκε σε εκτέλεση διαταγής για την διερεύνηση της δυνατότητας ενοποίησης των Μετοχικών Ταμείων των ΕΔ.
Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι όποιος ενδιαφερόμενος θέλει μπορεί να το πάρει!
Δυστυχώς όμως, στο επισυναπτόμενο έγγραφο της ΓΔΟΣΥ, το οποίο μεταξύ άλλων αποδεκτών κοινοποιείται και προς το ΜΤΝ, καταγράφεται η άρνηση της Υπηρεσίας στο να αποστείλει το επίμαχο πρακτικό, διαψεύδοντας πλήρως τον κ. Υπουργό και το ελάχιστο που αποδεικνύει, είναι ότι δεν έχει σωστή ενημέρωση!
Πως αλήθεια, μετά από αυτό, αναμένει ο κ. Υπουργός να είμαστε καλόπιστοι απέναντι στους σκοπούς και δηλώσεις του;
Με την ευκαιρία αυτή, ενημερώνουμε τον κ. Δαβάκη και τους συμβούλους του, ότι οι στρατιωτικοί, δεν είναι χωρισμένοι, σε «πολέμιους» και «υπέρμαχους» της ενοποίησης! Αν δε, κάποιοι τον «συμβουλεύουν» επάνω σε αυτή τη βάση, μάλλον τον παραπλανούν και οφείλει να το εξετάσει!
Η αγωνία όλων των στρατιωτικών είναι η βιωσιμότητα και η ανάπτυξη ενός ισχυρού Μετοχικού συστήματος οικονομικής μέριμνας των στελεχών των Ε.Δ., που ουδεμία σχέση έχει με οποιονδήποτε φορέα παροχής επικουρικών συντάξεων ή κοινωνικής ασφάλισης. Ενός Μετοχικού συστήματος που θα εξασφαλίζει ίδιες υποχρεώσεις και ίδια, επί τα βελτίω, δικαιώματα, για όλους τους ε.ε. και ε.α. στρατιωτικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου