Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ...Ν. Π. Δ. Δ.:ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ ΤΣΟΥΚΑΡΑΚΗ

 
 
 ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ...Ν. Π. Δ. Δ.
Αριθ.Πρωτ. 256 Ημερομηνία 18 Οκτωβρίου 2013
ΠΡΟΣ : Αντισυνταγματάρχη (ΣΔΤ) Α.Τσουκαράκη
Πρόεδρο ΣΥΣΜΕΔ
Κύριε Τσουκαράκη...
Με έκπληξη διαβάσαμε την από 6-10-13 ” ανοικτή επιστολή “ σας προς το Συντονιστικό Συμβούλιο των τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών (Σ.Σ.Τ.Ε.Α.Α.) , κυρίως για το επιθετικό της ύφος , σε μία εποχή που όλοι θα πρέπει να μαχόμεθα ενωμένοι έναντι του κοινού αντιπάλου.
Θα θέλαμε να σας απαντήσουμε με όσο πιό ήπιο τρόπο μπορούμε.!!!
Ουδέποτε διεκδικήσαμε να εκφράζουμε τα εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων , άλλωστε ούτε εσείς δικαιούσθε να τα εκφράζετε , εκτός βέβαια από τα μέλη του Συνδέσμου σας. 

Ουδείς , όμως , θα μας εμποδίσει από του να μαχόμεθα για τα συμφέροντα και των εν ενεργεία συναδέλφων για δύο λόγους Πρώτον γιατί το θεωρούμε ιερή υποχρέωσή μας , γιατί μας συνδέουν δεσμοί , που άλλοι τους λένε ομφάλιους λώρους και θέλουν να τους αποκόψουν και εμείς τους λέμε δεσμούς αγάπης , εκτίμησης και συναδελφικότητας.
Δεύτερον , γιατί ότι συμβαίνει με τα οικονομικά θέματα των εν ενεργεία έχει άμεσο αντίκτυπο στους αποστράτους.
Αναφορικά με την κριτική σας για την λέξη ανάσα που χρησιμοποιήσαμε , διαστρεβλώνετε την σημασία της και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνετε, γιατί δεν γράφετε και το υπόλοιπο της προτάσεως που είναι “ ;έχουν πάρει οικονομική ανάσα , γιατί μπορούν να προγραμματίσουν τον προυπολογισμό τους χωρίς τις στοχοποιημένες και εξοντωτικές περικοπές του 2014 “.

 Είναι σαφές οτι η ανάσα αναφέρεται αποκλειστικά και μόνο στις περικοπές του 2014 , για τις οποίες δώσαμε μάχη με επισκέψεις στον Πρωθυπουργό , στους Αρχηγούς των κομμάτων , σε Υπουργούς , στη Ηγεσία των Ε.Δ. , με διαμαρτυρίες , με πορείες , με συνεντεύξεις , ανακοινώσεις στον Τύπο κλπ. και τελικά πετύχαμε τον στόχο μας.

 Για τους αποστράτους το κονδύλιο που έχει ψηφισθεί είναι 162 εκ. Ε έναντι των 68 εκ. Ε. του αντιστοίχου του 2013 και για τους εν ενεργεία είναι 88 εκ.Ε. Εάν αυτό δεν είναι ανάσα , τότε τι είναι;
Εχουμε διακυρήξει οτι ο αγώνας συνεχίζεται και έχουμε καλέσει όλους τους φορείς σε συστράτευση. Πιστεύουμε οτι στο ίδιο πνεύμα θα κινηθείτε και εσείς.
Η καθυστέρηση απαντήσεως οφείλεται στο οτι περιμέναμε να βεβαιωθούμε οτι οι εν λόγω περικοπές του 2014 δεν έχουν περιληφθεί στον προυπολογισμό του 2014 , όπερ και εγένετο.
Αντιστράτηγος Π.Μαυροδόπουλος Σ.Ξ. ε.α. Πρόεδρος ΕΑΑΣ
Υποστράτηγος Ε..Δανιάς Σ.Ξ. ε.α. Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΣ
Αντιναύαρχος Σ.Περβαινάς Π.Ν. ε.α. Πρόεδρος ΕΑΑΝ
Αντιπλοίαρχος (Ε) Γ.Γεωργακόπουλος Π.Ν. ε.α. Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΝ
Αντιπτέραρχος (Ι) Κ.Ιατρίδης Π.Α. ε.α. Πρόεδρος ΕΑΑΑ
Αντισμήναρχος(Ρ) Ι.Κρανιάς Π.Α. ε.α. Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΑ
Για την ακρίβεια
Ο Πρόεδρος του Συντονιστικού Συμβουλίου
Αντιναύαρχος Σ.Περβαινάς Π.Ν.ε.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου