Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

Επιστολή των ΝΠΔΔ Ενώσεων Αποστράτων στον Πρωθυπουργό

 

     


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ
ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ - Ν. Π. Δ. Δ.
Γραφεία: Ι. Παπαρρηγοπούλου & Π.Π. Γερμανού, Πλατεία Κλαυθμώνος – 105 61 Αθήνα, Τηλ.: 210 33 10 430 –210 33 10 431 – FAX: 210 33 10 429
Αριθ. πρωτ.: 244 Ημερ.: 02-10-2013
ΠΡΟΣ: Πρωθυπουργό κο Α. Σαμαρά
ΚΟΙΝ.: Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κο Ε. Βενιζέλο
Υπουργό Εθνικής Άμυνας κο Αβραμόπουλο
Υπουργό Οικονομικών κο Ι. Στουρνάρα
Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κο Ι. Σταικούρα
Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας κα Φ. Γεννηματά
Κύριε Πρωθυπουργέ
1. Τα εν ενεργεία και εν αποστρατεία Στελέχη των Ε.Δ. με μεγάλη ικανοποίηση άκουσαν τον Πρωθυπουργό της χώρας να δεσμεύεται δημόσια, την 17-07-2013 σε διάγγελμα του προς τον Ελληνικό Λαό και την 07-09-2013 από την Θεσσαλονίκη, ότι δεν πρόκειται να γίνουν άλλες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις τους.
2. Επίσης ορισμένα Μ.Μ.Ε. ανέφεραν ότι επί αυτού έχει συμφωνήσει και η Τρόικα και κατά την παραμονή της εδώ το καλοκαίρι αλλά και κατά την πρόσφατη του μηνός Σεπτεμβρίου.
3. Τις τελευταίες ημέρες ορισμένα Μ.Μ.Ε. με κυριότερο την ΝΑΥΤΕΜΠΟΡIΚΗ της 30 Σεπτεμβρίου 2013 επαναφέρουν τα σενάρια για περικοπή των μισθών και συντάξεων κατά το 2014, όπως αρχικά ήταν σχεδιασμένο, βεβαίως πριν από την κατηγορηματική δέσμευσή σας. Η έγκριτη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ αναγράφει και τα ποσά, δηλαδή 88 εκ. € για τους εν ενεργεία και 182 εκ. € για τους αποστράτους.
4. Σε μία δύσκολη οικονομικά και όχι μόνο εποχή, όπου όμως οι εν Ενεργεία και οι Απόστρατοι έχουν πάρει οικονομική ανάσα, γιατί μπορούν να προγραμματίσουν τον προϋπολογισμό τους χωρίς τις στοχοποιημένες και εξοντωτικές περικοπές του 2014, έρχεται αυτή η φημολογία που μοιάζει να είναι δοκιμή των αντοχών και των αντιδράσεων, μας να ανατρέψει τα πάντα.
5. Οι Απόστρατοι έχουν εμπιστοσύνη στον Πρωθυπουργό της χώρας, ότι όταν δεσμεύεται επίσημα και ενώπιον του Ελληνικού Λαού τηρεί τις υποσχέσεις του, πλην όμως φοβούνται τις παρεμβάσεις των τεχνοκρατών του Υπουργείου Οικονομικών και βέβαια την δοκιμασμένη συνταγή τους «γράψτε το στον προϋπολογισμό και δεν το τηρούμε», αλλά και την συνέχεια ότι «τώρα είναι γραμμένο στον προϋπολογισμό και δεν μπορούμε να μην το τηρήσουμε». Άλλωστε δέσμιος αυτής της πολιτικής υπήρξατε και εσείς, όταν στην συνάντηση που είχατε μαζί μας την 11-02-2013 μας είπατε «για το 2013 δεν μπορώ να μην κάνω τις περικοπές γιατί έχουν εγγραφεί στον προϋπολογισμό, αλλά δεσμεύομαι ότι θα προσπαθήσω να μην γίνουν το 2014».
Κύριε Πρωθυπουργέ
6. Μετά τα ανωτέρω σας καλούμε να δώσετε τις δέουσες εντολές στους υφισταμένους σας, ώστε να τηρήσουν κατά γράμμα τις δεσμεύσεις σας και να μην γίνουν άλλες περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις των εν ενεργεία και αποστρατεία στελεχών των Ε.Δ. και των Σ.Α.
Με σεβασμό
Αντιστράτηγος ε.α. Π. Μαυροδόπουλος Πρόεδρος ΕΑΑΣ
Υποστράτηγος ε.α. Ε. Δανιάς Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΣ
Αντιναύαρχος Π.Ν. ε.α. Σ. Περβαινάς Πρόεδρος ΕΑΑΝ και Συντονιστικού
Αντιπλοίαρχος (Ε) Π.Ν. ε.α. Γρ. Γεωργακόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος ΕΑΑΝ
Αντιπτέραρχος (Ι) Π.Α. ε.α. Κ. Ιατρίδης Πρόεδρος ΕΑΑΑ
Αντισμήναρχος (Ρ) Π.Α. ε.α. Ι. Κρανιάς Διευθύνων Σύμβουλος
 
 

{Σχολιασμός}

Σχόλιο Παπαπαρίση: Θα μου άρεσε η επιστολή να ήταν πιο δυναμική, να λέει τα πράγματα με το όνομα τους, να μην ήταν τόσο θεσμική, τόσο ευγενική, όμως ας μην την μηδενίσουμε, τα μηνύματα τα δίνει. Υπονοεί άρση εμπιστοσύνης στον Πρωθυπουργό της χώρας σε περίπτωση που και πάλι δεν τηρήσει τις υποσχέσεις του. Η "οικονομική ανάσα" που αναγράφεται στην παράγραφο 4, προφανώς αναφέρεται στην υπόσχεση περί μη περικοπών του 2014. Η αλήθεια είναι μία. Μιλώ με πολλούς αποστράτους. Η "διάγνωση" μου, μας αρέσει δεν μας αρέσει, είναι ότι υπόσχεση του Πρωθυπουργού περί μη περικοπών λειτούργησε ανασταλτικά στη διαρροή ψήφων από τη ΝΔ προς αλλού. Σε περίπτωση όμως που ο Πρωθυπουργός δεν τηρήσει το ελάχιστο, δηλαδή τη μη περαιτέρω μείωση μισθών και συντάξεων για το 2014, ο Πρωθυπουργός και η ΝΔ, θα αυτοκτονήσουν πολιτικά. Το υπογράφω.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου