Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Μπράβο Δημήτρη Αβραμόπουλε! Βαγγέλη Βενιζέλο βλέπε να μαθαίνεις….













 Ενώ σήμερα ο Βενιζέλος μας έκανε ρόμπα μαζί με τον Τραγάκη, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος υποδέχτηκε στις σκάλες του ΓΕΕΘΑ τον αντίστοιχο υπουργό άμυνας των μεταλλαγμένων Βουλγαροσλάβων Ταλάτ Τζαφέρι τον οποίο με φοβερό διπλωματικό ελιγμό «έκοψε» από την τελετή υποδοχής τον προκλητικό εθνικό ύμνο της ΠΓΔΜ που μιλά για
«Μακεδονία», Αιγαίο και άλλα τέτοια αλυτρωτικά.
Ετσι κατά την υποδοχή του κ. Τζαφέρι δεν υπήρξε η καθιερωμένη επιθεώρηση του αγήματος απόδοσης τιμών ούτ ακούστηκαν οι εθνικοί ύμνοι των δύο χωρών.
Στις δηλώσεις του ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος επανέλαβε την πάγια θέση της Ελλάδας για την επίλυση του προβλήματος της ονομασίας, που χωρίζει τις δύο χώρες. Όπως είπε, η πρόοδος των διαπραγματεύσεων υπό τον ειδικό συντονιστή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, για την επίτευξη αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο θέμα της ονομασίας της γειτονικής χώρας, θα συντελέσει στην επίλυση του χρόνιου προβλήματος, στην άμεση και πλήρη ομαλοποίηση των διμερών σχέσεων, στην ενίσχυση της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, η οποία περνά φάση ανακατατάξεων, και θα λειτουργήσει προς όφελος της ΠΓΔΜ και της Ευρώπης. Η Ελλάδα, προσέθεσε, έχει προτείνει ένα δίκαιο πλαίσιο για μία βιώσιμη λειτουργική και ξεκάθαρη λύση, που να μην αφήνει περιθώρια για ανιστόρητες αξιώσεις.

Ο κ. Αβραμόπουλος παρατήρησε ότι ο σεβασμός της ιστορίας και η ειλικρίνεια στην αντιμετώπιση των διαφορών αποτέλεσαν αφετηρία για σταθερότητα και πρόοδο, σε αντίθεση με τον εθνικισμό και τον λαϊκισμό που οδήγησαν σε απομόνωση, ένταση και κρίση, ενώ χαρακτήρισε τον κ. Τζαφέρι ρεαλιστή πολιτικό της γειτονικής χώρας

Από την πλευρά του, ο Ταλάτ Τζαφέρι εξέφρασε την ευχή να βρεθεί μία σταθερή λύση στο σύντομο μέλλον στο θέμα της ονομασίας και να ανοίξει το μονοπάτι για ένταξη της χώρας του στους ευρωατλαντικούς θεσμούς. Εξάλλου, τόνισε ότι θα μεταφέρει τα μηνύματα της ελληνικής πλευράς στην κυβέρνησή του και στους πολίτες της χώρας του.
ΠΗΓΗ :ΤΑ ΧΑΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου