Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Εκδικάσθηκ η αγωγή του Μ.Τ.Ν.


Στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με Πρόεδρο την κ. Ηλιοπούλου Χαρίκλεια, εκδικάστηκε  η αγωγή του ΜΤ.Ν. εναντίον της Τράπεζας της Ελλάδας, για την υπόθεση του κουρέματος (psi) των ομολόγων του Δημοσίου, που... κατείχε στη διάθεσή της η Τράπεζα, πράξη που επέφερε μείωση στο αποθεματικό κεφάλαιο του Ταμείου, που αγγίζει τα 62 εκατομμύρια ευρώ (62.647.808,67). Το ενάγον Μ.Τ.Ν. εκπροσώπησε και κατέθεσε για αυτό, ο Υποναύαρχος (Ο) Δημήτρης Μπαλόπουλος Π.Ν., ενώ την Τράπεζα της Ελλάδας ο αρμόδιος υπάλληλος της οικείας Διευθύνσεως κ. Αλεξίου.

Στην κατάμεστη αίθουσα παρευρέθησαν στην εκδίκαση της υποθέσεως και μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων ΣΣΑΣ, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας, ο Πρόεδρος της Ε.Α.Α.Ν., ο Πρόεδρος και ο Γενικός Διευθυντής του Μ.Τ.Ν., ο Πρόεδρος του Μ.Τ.Σ., ο Πρόεδρος του ΠΜ/ΣΑΣΥ-ΠΝ, οι Πρόεδροι της ΑΚΙΣ και ΑΝΕΑΕΔ, εκπρόσωποι άλλων φορέων αποστράτων ΝΠΙΔ καθώς και εκπρόσωποι του τομέα Άμυνας πολιτικών κομμάτων.Tα νομικά επιχειρήματα του ενάγοντος Ταμείου και η τεκμηρίωση αυτών, έφερε πολλές φορές σε αμηχανία την πλευρά της εναγομένης Τραπέζης, η οποία ουσιαστικά συνομολόγησε ότι αν και αναμένετο το περιβόητο κούρεμα, προχώρησαν στην αγορά των ομολόγων του Δημοσίου αξίας 455 εκατομμυρίων ευρώ, μέσα στο επίμαχο χρονικό διάστημα, που συνετελέσθη η πράξη του psi (χωρίς να ενημερωθούν οι φορείς που είχαν υποχρεωτικώς καταθέσει το σύνολο των αποθεματικών τους κεφαλαίων).

Εν αναμονή της εκδόσεως της τελικής αποφάσεως, που ίσως συνεκδικασθεί με την αντίστοιχη αγωγή του Μ.Τ.Α. για το psi (Σεπτέμβριος 2013) για την οποία δεν έχει εισέτι εκδοθεί απόφαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου