Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Οι Ταλιμπάν καλούν σε γενοκτονία των Καλάς στο Πακιστάν




    Οι Πακιστανοί Ταλιμπάν ανακοίνωσαν την εκκίνηση «ένοπλης πάλης » εναντίον της γηγενούς φυλής ων Καλάς που κατοικεί στα οροπέδια του Πακιστάν και Ισμαηλίτες μουσουλμάνοι της κοιλάδα του Τσιτράλ , κάλεσαν τους σουνίτες μουσουλμάνους να "στηρίξουν" αυτό τον "αγώνα".  Οι Καλάς είναι φυλή του ορεινού Πακιστάν και μέρους του Αφγανιστάν, η οποία ομιλεί την γλώσσα των Καλάς.
    Ο πληθυσμός τους ανέρχεται στις 5.000 περίπου.
    Παραδόξως, διαφέρουν από τις γειτονικές τους φυλές, τόσο εθνολογικά, όσο και κοινωνιολογικά (είναι πολυθεϊστές εν μέσω τεραστίου μουσουλμανικού πληθυσμού).
    Οι Καλάς αποδίδουν αυτή τη διαφοροποίηση στο γεγονός ότι έχουν ελληνική καταγωγή, όπως υποστηρίζουν, αφού θεωρούν τη φυλή τους μακρινή απόγονο των στρατευμάτων του Μεγάλου Αλεξάνδρου.   
Αποτελούν πληθυσμό που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον λόγω αυτού του ισχυρισμού τους, αφού έχουν γίνει αρκετές γενετικές έρευνες για να διαπιστωθεί η καταγωγή τους και ο βαθμός συγγένειάς τους με τους Έλληνες.
    Η κοιλάδα παλαιότερα κατοικούταν εκτός από τους Καλάς και από μετριοπαθείς Ισμαηλίτες.
    Αλλά η μετανάστευση των τελευταίων δεκαετιών είχε ως αποτέλεσμα σουνίτες μουσουλμάνοι να είναι τώρα η πλειοψηφία στην περιοχή, ενώ ο τρόπος της ζωής των Καλάς έχει ενοχλήσει τους Ταλιμπάν, η οποίοι μάλιστα τον τελευταίο καιρό έχουν πραγματοποιήσει μια σειρά από επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας στην περιοχή.
    Βίντεο 50 λεπτών με την υπογραφή των Ταλιμπάν, που κυκλοφόρησε στις 2 Φεβρουαρίου στην φιλική τους ιστοσελίδα, και το οποίο ξεκινά δείχνοντας την γραφική θέα στην ορεινή κοιλάδας. Αμέσως όμως το πνεύμα αλλάζει.
    Αυτός που μιλά στο βίντεο, προειδοποιεί τους Καλάς να ασπαστούν το Ισλάμ ή να αντιμετωπίσουν τον θάνατο.
    " Με τη χάρη του Αλλάχ , ένας αυξανόμενος αριθμός ανθρώπων από την φυλή των Καλάς που ασπάστηκε το Ισλάμ και θέλουμε να καταστήσουμε σαφές στη φυλή των Καλάς, που θα εξαλειφθούν μαζί με τους προστάτες τους, τους δυτικούς πράκτορες , αν δεν αγκαλιάσουν το Ισλάμ », λέει .
    Το βίντεο κατηγορεί επίσης διάφορες ΜΚΟ ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα κράτος όπως το Ισραήλ στην κοιλάδα του Τσιτράλ προσπαθώντας να προστατέψουν τον πολιτισμό των Καλάς και να παρασύρουν τον πληθυσμό μακριά από το Ισλάμ.
    Κλείνει το δε βίντεο ορκιζόμενος να ματαιώσει τα σχέδιά τους.
    Ενώ στο βίντεο στοχοποιείται και μια Iσμαήλιτικη φιλανθρωπική οργάνωση με επικεφαλής τον Αγά Χαν , τον πνευματικό ηγέτη των Ισμαηλιτών»
    «Το Ίδρυμα Aga Khan έχει 16 σχολεία και 16 κολέγια και ξενώνες όπου στους νέους άνδρες και γυναίκες παρέχεται δωρεάν εκπαίδευση και πλύση εγκεφάλου για να τους κρατήσουν μακριά από το Ισλάμ», λέει ο αφηγητής .
    Προσθέτει ότι τα σχολεία και τα νοσοκομεία του Ιδρύματος , που είναι δωρεάν, είναι εργαλεία κατασκοπείας στα χέρια των ξένων δυνάμεων .
Τους ενοχλεί και το κρασί των Καλάς.                                     
    Όπως είναι γνωστό οι φανατικοί μουσουλμάνοι δεν πίνουν κρασί.
    Οι Καλάς όμως ως μη-μουσουλμάνοι όχι μόνον πίνουν αλλά και παράγουν κρασί.
    Έτσι στο ίδιο βίντεο ο άγνωστος άνδρας προειδοποιεί τους Καλάς να σταματήσουν να παράγουν το κρασί, κάτι που κάνουν από μήλα, μούρα και σταφύλια .
    « Οι Δυτικές ΜΚΟ προωθούν το κρασί των Καλάς και προειδοποιούν όλα αυτά τα άτομα και τα ξενοδοχεία που το πωλούν, ότι θα πρέπει να σταματήσουν την παραγωγή και την πώληση του κρασιού , διαφορετικά θα πρέπει να σταλθούν στην κόλαση σύμφωνα με το θέλημα του Θεού».   
Κάποιοι, εδώ στην Ελλάδα, ίσως δεν παίρνουν στα σοβαρά τις απειλές των Πακιστανών Ισλαμιστών.
Οι περισσότεροι δεν θα το έχουν μάθει κάν.
    Η αλήθεια όμως είναι ότι στο κράτος του Πακιστάν, υπάρχει ένα τεράστιο κομμάτι το οποίο δεν ελέγχεται από το κεντρικό κράτος, αλλά από τους Ταλιμπάν.
    Οι οποίοι έχουν κάνει πολύ χειρότερα από το να απειλήσουν μερικές χιλιάδες ανθρώπους.
    Θα ασχοληθεί άραγε κανείς από αυτούς που επί τόσα χρόνια μιλούσαν για τους Καλάς με αυτή την πραγματική εναντίον τους απειλή;

    Και πολύ πιο σημαντικό το ελληνικό κράτος θα φροντίσει γι' αυτούς, με οποιοδήποτε μέσο και εάν χρειαστεί;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου