Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Νομικός ελιγμός Φράγκου για την δίκη του για παράβαση καθήκοντος


Image
Δικονομικό ελιγμό επιχειρεί ο πρώην Α/ΓΕΣ Φραγκούλης Φράγκος για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος μετά από μήνυση στελέχους. Η δίκη θυμίζουμε έχει προσδιοριστεί για τις 23 Ιουνίου. Όμως χθες ο δικηγόρος του κ.Φράγκου έκανε προσφυγή κατά του κλητηρίου θεσπίσματος.

Ο εισαγγελέας του στρατοδικείου έχει θέσει προς συζήτηση του θέμα στο δικαστικό συμβούλιο και αναμένεται η απόφαση που θα κρίνει αν η δίκη Φράγκου θα γίνει στις 23 Ιουνίου ή όχι. Οι νομικές προβλέψεις λένε ότι η δίκη δεν μπορεί να μην γίνει,γιατί “η προσφυγή πάσχει”.

Σε τι αφορά η υπόθεση;



•Το κατηγορητήριο αναφέρει:
“Με δυο πράξεις του τέλεσε δύο εγκλήματα που τιμωρούνται από τον νόμο με πρόσκαιρες στερητικές της ελευθερίας ποινές ως εξής:
Ενώ ήταν υπάλληλος ,με πρόθεση,σε δύο περιστάσεις ,παρέβη τα καθήκοντα της υπηρεσίας του με σκοπό να προσπορίσει σε άλλους παράνομο όφελος και να βλάψει κάποιον άλλο”.

Την καταγγελία εναντίον του στρατηγού είχε κάνει ο απόστρατος σήμερα αξιωματικός Νίκος Ρούμπος ο οποίος υποστηρίζει ότι ως Α/ΓΕΣ ο Φράγκος αρνήθηκε να του χορηγήσει αντίγραφα της ΕΔΕ που είχε γίνει εις βάρος του -σ.σ του Ρούμπου- και είχε μπει στο αρχείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου