Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

Απόκτηση κλειδάριθμου ΙΚΑ για πρώην ασφαλισμένους ΟΠΑΔ


Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ παρέχει πλέον την δυνατότητα απόκτησης κλειδάριθμου και πιστοποίησης στους ασφαλισμένους του πρώην Ο.Π.Α.Δ. - Τ.Υ.Δ.Κ.Υ. μέσω του διαδικτύου, προκειμένου να αποφευχθεί ο συνωστισμός ασφαλισμένων στα κατά τόπους υποκαταστήματα του ΙΚΑ.

Η διαδικασία που ακολουθείται είναι... η εξής:

1. Κατ' αρχήν θα πρέπει να βρείτε τον νέο Αριθμό Μητρώου Ασφαλισμένου που σας έχει αποδοθεί αυτόματα.

Για τον λόγο αυτό, πηγαίνετε στην διεύθυνση (https://apps.ika.gr/eIKARegistryNum) και αφού

α) επιλέξετε σε ποιο φορέα ανήκατε ΟΠΑΔ ή ΤΥΔΚΥ,
β) καταχωρείτε τον Αριθμό Μητρώου που αναγράφεται στο βιβλιάριο υγείας σας.
γ) στη συνέχεια εισάγετε τον Κωδικό Οπτικής Επιβεβαίωσης και κάνετε κλικ στην Αναζήτηση.

Θα εμφανισθεί ο νέος Αριθμός Μητρώου Ασφαλισμένου, τον οποίο και θα πρέπει να αναγράψετε στο βιβλιάριο υγείας σας.



2. Για να διαπιστώσετε την Ασφαλιστική σας Ικανότητα, αλλά και των μελών σας, μεταβείτε στην διεύθυνση (https://apps.ika.gr/eInsEligibility), όπου εδώ θα συμπληρώσετε τον νέο σας Αριθμό Μητρώου Ασφαλισμένου που πήρατε από το προηγούμενο βήμα, τον ΑΜΚΑ και το ΑΦΜ σας. Στον πίνακα που θα εμφανιστεί και στο πρώτο αριστερά τετράγωνο, έχει ένα βελάκι, το οποίο αν θα το πατήσετε θα σας δείξει τα προστατευόμενα μέλη σας και θα δείτε αν χρειάζεται θεώρηση των βιβλιαρίων τους.



3. Για την εγγραφή σας τώρα στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και για να παραλάβετε τον κλειδαρίθμό σας, θα πρέπει πρώτα να υποβάλετε ηλεκτρονικώς τα στοιχεία σας στην διεύθυνση (https://apps.ika.gr/eApplicationInsuredCertified)

Επιλέγετε Εγγραφή Χρήστη. Για να σας δώσει την δυνατότητα υποβολής αίτησης, θα σας παραπέμψει να εισάγετε τους κωδικούς πρόσβασης που έχετε ως χρήστης του TAXISNET.

Κατόπιν θα εμφανιστεί μια φόρμα, στην οποία θα πρέπει να συμπληρώσετε ένα username και password καθώς και τα στοιχεία σας. ΠΡΟΣΟΧΗ στις υποδείξεις που αναγράφονται στο κάτω μέρος για το μέγεθος σε γράμματα και τον τύπο γραμμάτων για τα username και password.

Αφότου συμπληρώσετε όλα τα υποχρεωτικά πεδία, πατήστε αποθήκευση.

Αμέσως μετά θα επιβεβαιώσει τα στοιχεία σας και θα σας δώσει και τον κλειδάριθμό σας. ΤΥΠΩΣΤΕ ή ΣΩΣΤΕ τα ως αρχείο κειμένου στον υπολογιστή σας.



4. Για την ενεργοποίησή σας ως χρήστης των υπηρεσιών του ΙΚΑ, μεταβείτε στην διεύθυνση (https://apps.ika.gr/eApplicationInsured/faces/activation.xhtml) και εισάγετε τους κωδικούς πρόσβασης που βάλατε στο προηγούμενο βήμα και τον κλειδάριθμό σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου